h

Gulle gevers bezorgen warme kerst

21 december 2022

Gulle gevers bezorgen warme kerst

Foto: Debbie van Dokkum / De Baanbreker

Op dinsdag 20 december pakten prominente SP’er uit Stede Broec en Enkhuizen tassenvol levensmiddelen en andere giften uit om vervolgens kerstpakketten samen te stellen, voor gezinnen die het goed kunnen gebruiken. Deze giften zijn afkomstig van gulle West-Friezen. De SP-fractievoorzitters van beide gemeenten waren driftig bezig bij De Baanbreker: “Het is werkelijk hartverwarmend. Mensen zorgen met liefde voor elkaar. Deed de overheid dat ook maar met zo’n volle overtuiging.”

In het weekend voorafgaand aan deze ochtend, vergaarden SP-kaderleden bij supermarkten veel levensmiddelen. Ook werden bij de SP hele kerstpakketten bezorgd, afkomstig van mensen die ze zelf niet nodig hebben. De SP is de supermarkten zeer erkentelijk dat we er konden staan, zodat onze inwoners een donatie konden doen. Opmerkelijk was de gift van de filiaalleider van de Aldi in Stede Broec, die twee van zin medewerkers de opdracht gaf om voor veel geld twee grote winkelmanden te vullen voor dit goede doel. Zo bezorgen zij de gezinnen in onze regio erg veel verzorgingsproducten. Verder zijn de giften van de eigen SP-leden noemenswaardig en vooral die van onze inwoners zélf. Van kerstkoekjes tot wc-papier en van blikjes doperwtjes tot kleine presentjes; het kwam allemaal voorbij. Er waren mensen die zelf geen cent te makken hebben en toch graag wat willen delen, er was ook een mevrouw die een hele bulk diervoeding gaf voor armere gezinnen met een huisdier en er kwamen kinderen die voor hun leeftijdgenootjes speelgoedjes wilden doneren. Al-met-al vele grote gestes zo voor kerst.

De Stede Broecse fractievoorzitter Monique de Vogel zag het allemaal gebeuren en weet waarom het goed is dat dit bestaat: “De armoede groeit. Steeds meer mensen hebben aan het einde van hun geld een stukje maand over. Mensen moeten tegenwoordig hun dubbeltjes niet één, maar wel tien keer omdraaien: moeders sparen zichzelf het brood uit de mond voor hun kinderen, mensen zitten in de kou en een bezoek aan de dokter of tandarts is voor steeds meer mensen iets waar ze liever niet aan denken. Zorg, brandstof, boodschappen en energie zijn onbetaalbaar geworden! Zoals De Baanbreker zich al dertig jaar inzet voor onze inwoners die door dakloosheid, psychische of sociale problemen net dat extra steuntje in de rug nodig hebben, is het voor de SP belangrijk om handen en voeten te geven aan de politieke boodschap die we hebben: Ieder mens heeft een eerlijke kans op een goed leven nodig. Juist als het even niet zo goed gaat, is het belangrijk dat mensen zich gezien en gehoord voelen. Weten dat er mensen zijn die aan je denken en bij wie je terecht kunt, is de belangrijkste voorwaarde voor mensen om zich goed te voelen en te kunnen groeien; een uitgestoken hand. Vooral wat we doen is wat telt.”


Het NHD schreef er ook een artikeltje over (dd. 21 december jl.): “Baanbreker in Enkhuizen en SP steken handen uit de mouwen voor kerstpakketten minderbedeelden” 


 

Foto: Marcel Lathouwers / SP
 

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Foto: Debbie van Dokkum / De Baanbreker

U bent hier