h

Bestuur en Organisatie

 

5 juli 2022

SP West-Friesland lanceert grootschalige enquête

Foto: Kees van Spronsen / SP

In West-Friesland heerst er, net als overal in Nederland, veel armoede. Vaak gaat het om ‘stille armoede’, dat onopgemerkt blijft. Onder de lagere inkomens en de middeninkomens is de groep (werkende) armen enorm groot en het zal in deze tijd alleen maar groter worden. Dat tij moet gekeerd!

Lees verder
25 juli 2022

Armoede is geen natuurverschijnsel; het kan worden voorkomen!

Foto: Foto / Wijnand Doffer

In Stede Broec voeren we de komende weken op enkele momenten actie om aandacht te vragen voor het groeiende probleem van de armoede onder onze inwoners. We willen uiteindelijk toe naar een (beter) armoedebeleid in de regio, dus ook in onze gemeente. Zoek ons op en laat tevens een boodschap achter voor het kabinet!

Lees verder
9 mei 2022

SP-antwoord op het coalitieakkoord

Foto: Wijnand Doffer / SP

Vorige week maakten de partijen ODS, CDA en VVD bekend dat zij een coalitie gaan vormen. Ze bezetten samen veertien van de negentien raadszetels in Stede Broec. Op donderdagavond maken deze partijen hun coalitieakkoord bekend aan de gemeenteraad. In reactie daarop maakt fractievoorzitter Monique de Vogel de balans op: “We zullen de uitvoering ervan toetsen aan de normen en waarden van de SP”.

Lees verder
22 april 2022

Benoeming SP-commissieleden

Foto: Marcel Lathouwers / SP

(vlnr: Jacco, Harry, Monique en Wijnand)

Lees verder
31 maart 2022

De Vogel geïnstalleerd in de Stede Broecse gemeenteraad

Foto: Foto / SP

Monique de Vogel is woensdag beëdigd als gemeenteraadslid. Op 16 maart werd bekend dat de SP met één zetel mag plaatsnemen in de raad van Stede Broec. Monique zal de raadsfractie van SP Stede Broec gaan leiden. We wensen haar veel succes!

Lees verder
17 maart 2022

SP in de raad - kiezers bedankt!

Foto: Margreet Keesman / Monique de Vogel

Middernacht werden de laatste stemmen geteld voor de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. En wat blijkt? De gemeente Stede Broec is de SP rijker geworden! Samen zorgden we in de afgelopen jaren voor een voortdurende strijd voor een beter Stede Broec en een schitterende campagne. Dat werd door de kiezer beloond en daar zijn we enorm blij mee. Alle SP-stemmers, bedankt!

Lees verder
16 maart 2022

Vrouwen, gebruik jullie stemrecht!

Foto: Wijnand Doffer / SP

Het is 14 Maart, 19.30 en de zaal vult zich. De Vrouwen van Nu nodigen de politieke partijen uit tot een spannend debat. Monique Vogel onze lijsttrekker, natuurlijk in het rood, is er klaar voor! Regels worden uitgelegd, elkaar met respect benaderen, ten slotte zijn we vrouwen. Natuurlijk mag de blik terug in de geschiedenis van de vrouw en de politiek niet missen. Het blijft verbazingwekkend om te horen hoe zeer onze voormoeders voor een plek in de toen nog mannelijke gemeenteraad/ politiek moesten vechten. Dus de onmiskenbare boodschap wordt gelijk meegegeven: vrouwen gebruikt jullie stemrecht!

Lees verder
8 november 2021

Onze leden hebben gekozen: Dit zijn onze lijsttrekkers!

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Tijdens de drukbezochte ledenvergadering van 4 november jl. hebben de SP-leden uit Stede Broec en Enkhuizen ingestemd met de voorgestelde verkiezingsprogramma’s en de kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022.

Lees verder

U bent hier