h

Nieuws van de afdeling

20 november 2023

SP ondersteunt De Baanbreker bij het bezorgen van een warme kerstgroet

Foto: . / .

U kent het zeker: u heeft een mooi kerstpakket gekregen, een mooi gebaar, maar op dit moment niet nodig of zelfs teveel. De Baanbreker geeft deze overtollige kerstpakketten en levensmiddelen een nieuwe bestemming en zorgt ervoor dat ze bij mensen die het nodig hebben terechtkomen. Een mooi gebaar dat een glimlach tevoorschijn haalt. Helpt u mee?

Lees verder
1 september 2023

De SP staat voor je op; sluit je aan!

Foto: Jacco Graaf / SP

Het kabinet Rutte 4 is gevallen en Rutte vertrekt. Dat is goed nieuws voor Nederland, want in de afgelopen periode hebben de kabinetten Rutte meer problemen gecreëerd dan opgelost. SP’ers staan daarom vanaf 31 augustus, elke laatste donderdag van de maand op de weekmarkt in Stede Broec. Voor ons begint de democratie van onderop en niet in Den Haag, dus laat van je horen.

Lees verder
20 augustus 2023

REIS MEE MET DE BUS NAAR HET PRINSJESDAGPROTEST OP 17 SEPTEMBER

Foto: . / SP

Op de zondag voor Prinsjesdag komen wij op voor Nederland. Want het is tijd voor verandering!

Lees verder
3 juli 2023

WINST: De Grootebroekse straat Overstort wordt eindelijk aangepakt!

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Bewoners van de straat Overstort in Grootebroek doen al ruim tien jaar beklag over de verkeersveiligheid in hun straat. “Het is een zeer kinderrijke buurt met ook veel ouderen, maar het is hier in het verkeer erg gevaarlijk”, aldus bewoonster Ingrid Peerdeman. Na jaren strijd heeft gemeente eindelijk aangegeven dat de straat wordt aangepakt. Het SP Regiojournaal ging daarom bij Ingrid op bezoek.

Lees verder
2 juli 2023

De SP Kadergroep

Foto: Monique de Vogel / SP

In een gezellige sfeer kwamen de leden van de SP kadergroep weer samen. Zo vlak voor de vakantieperiode blikken we met elkaar terug én kijken we vooruit.

Lees verder
28 mei 2023

Urgentieverordening voor sociale huurwoning ontoereikend

Foto: . / .

Hoewel er een aantal bijzonder goeie wijzigingen zijn gedaan, is de Regionale Urgentieverordening een middel om het groeiend aantal aanvragen van mensen dat met spoed een woning nodig heeft in te perken. De zogeheten toewijzingscriteria zijn daarin te weinig concreet omschreven. Dit heeft tot gevolg dat op het oog identieke situaties, verschillend beoordeeld kunnen worden. Hierdoor ontstaat een grotere ongelijkheid onder de groep mensen die met spoed een woning nodig hebben. De SP stemt daarom tegen de regionale Urgentieverordening Huisvestingswet.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier