h

SP op IVN-excursie in het Streekbos

15 augustus 2022

SP op IVN-excursie in het Streekbos

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Op de zonovergoten ochtend van 14 augustus ging SP Stede Broec op ‘safari’ door het Streekbos. Na een aardige wandeling door het gebied – en het schitterende Eco Project – ging de SP in gesprek met enkele bestuurders van IVN West-Friesland. Het werd een mooie en leerzame dag.

Tijdens de excursie ‘Eco Project’ kon vrijwilliger Louis haarfijn aan de SP’ers uitleg geven over het ontstaan van het Streekbos, over het Eco Project op het ‘eiland’, alle invloeden op de biodiversiteit en over het beheer van al dat moois. Na deze leerzame excursie werd de groep hartelijk ontvangen in het bezoekerscentrum van het IVN. Aldaar is de groep met twee bestuurders van IVN West-Friesland in gesprek gegaan over hoe zij te werk gaan en over wat hen als vereniging beweegt. Al snel ontstond er een levendig gesprek; de vragen van nieuwsgierige SP’ers vlogen over tafel.

Afsluitend zorgden we bij het restaurant in het Streekbos Paviljoen gezamenlijk voor de inwendige mens’. Al met al werd het een schitterende dag.


Wil u meer te weten komen over IVN West-Friesland en diens excursies? Klik dan op onderstaande link. Twee tips: Er is in het bestuur nog een vacature vacant en men zoekt vrijwilligers voor de verschillende werkgroepen. Link: IVN West-Friesland 

Hierbij enkele foto's van de excursie:

Foto: Marcel Lathouwers / SP
 
Foto: Marcel Lathouwers / SP
Foto: Marcel Lathouwers / SP
Foto: Marcel Lathouwers / SP

News

U bent hier