h

Buurtbewoners Overstort eisen duidelijkheid verkeerswethouder

17 juni 2022

Buurtbewoners Overstort eisen duidelijkheid verkeerswethouder

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Bewoners aan de Overstort in Grootebroek ervaren lange tijd een ernstige mate van verkeersonveiligheid. ‘Actiecomité 30 is Zat’ organiseert daarom op 21 juni aanstaande een buurtbijeenkomst om met de nieuwe verkeerswethouder in gesprek te gaan. Wethouder Visser mag komen vertellen wanneer nu eindelijk de eerste schop de grond in gaat. De tijd van het vooruitschuiven en bagatelliseren van de problemen is voorbij. Het actiecomité roept iedereen op om erbij aanwezig te zijn.

De toegestane maximum snelheid van 30 kilometer per uur wordt in de straat Overstort ruimschoots overschreden. Het is een kwestie van tijd tot er meer ernstige verkeersongelukken gebeuren, zoals onlangs heeft plaatsgevonden waarbij een scooterrijder in botsing kwam met een bestelbus. De scooterrijder kwam er met ernstig nekletsel vanaf. Buurtbewoners vragen ruim twaalf jaar aan de gemeente Stede Broec om iets aan de straat te doen, ten gunste van de vele schoolgaande kinderen, overstekende ouderen en passerende fietsers. Ondanks dat het actiecomité eerder met de gemeente en de voorgaande verkeerswethouders in contact is getreden, er een zwartboek is gevormd dat wordt gesteund door ruim 300 buurtbewoners, er is ingesproken bij de gemeenteraad én er straatacties hebben plaatsgevonden, heeft het tot heden niet de gewenste aandacht gekregen. Opeenvolgende verkeerswethouders doen namelijk loze beloften, schuiven de problemen vooruit en bagatelliseren de situatie. De nieuwe verkeerswethouder moet nu concreet worden.

Het Actiecomité 30 is zat’ organiseert daarom op 21 juni om 19.30u de buurtbijeenkomst, waar zich nu al tientallen bewoners van de Overstort e.o. voor hebben opgegeven. Enkele scholen en kinderdagverblijven uit de buurt steunen de acties van harte; enkele van hen zullen erbij aanwezig zijn. Iedereen - en vooral de bewoners van de Overstort e.o. -  is van harte uitgenodigd om die avond naar Basisschool De Hussel te komen, aan de Dam 20A te Grootebroek.


Meer informatie over het nieuws rondom het actiecomité treft u hier aan.

News

U bent hier