h

Actiecomité boekt resultaat: Overstort wordt aangepakt

23 juni 2022

Actiecomité boekt resultaat: Overstort wordt aangepakt

Foto: Wijnand Doffer / SP

Op dinsdag 21 juni kwamen bewoners van de straat Overstort bijeen om aan de aanwezige wethouder te vragen wanneer nu de eerste schop de grond in gaat. Ruim twaalf jaar strijden zij om de Overstort veiliger te maken. Het einde van deze strijd lijkt eindelijk in zicht. Wethouder Visser gaf namelijk aan dat de straat is meegenomen in de gemeentelijke verkeersplannen. “Ik ben er alles aan gelegen om zo snel mogelijk de gehele straat te herinrichten”.

Op de Overstort geldt een maximumsnelheid 30 kilometer per uur, maar daar houden maar weinig mensen zich aan. En dat terwijl er ook twee scholen en een kinderdagverblijf in de directe omgeving aanwezig zijn. Het is een 30km-zone, maar de straat is helemaal niet als zodanig ingericht. Buurtbewoners werden door de gemeente al twaalf jaar aan het lijntje gehouden, pikten het niet langer en kwamen in actie. Samen met steun vanuit de SP vormden zij Actiecomité 30 is Zat en hielden ze straatacties, spraken ze in bij de gemeenteraad en vormden een zwartboek dat werd gesteund door 300 bewoners. En eindelijk is daar het resultaat: de nieuwe verkeerswethouder zei dat in het najaar gekeken wordt welke wegen er moeten worden aangepakt, waarna bij de gemeentelijke begroting geld wordt toegekend aan de verschillende projecten. Het is nog even ongewis wanneer nu feitelijk de eerste schop de grond in gaat bij de Overstort, maar de bewoners zijn meer dan tevreden. Ook omdat de wethouder alle bewoners en overige belanghebbenden actief zal betrekken bij de herinrichting van hun straat.

De SP is eveneens zeer tevreden met het resultaat en wacht het uitvoeringsplan (van het gemeentelijk verkeersplan) en de begrotingsbehandeling af. In die tijd zal ook duidelijk worden of er in de Overstort wellicht tijdelijke verbeteringen moeten plaatsvinden. Zowel het comité als de SP houden het scherp in de gaten.


Lees meer over het zwartboek en alle acties van het actiecomité op onze website
En verder: Het Noord-Hollands Dagblad, WEEFF Radio en NH Media besteedde volop aandacht aan de buurtbijeenkomst van het actiecomité. Dit is hieronder allemaal terug te vinden.

Foto: Wijnand Doffer / SP

Reactie toevoegen

U bent hier