h

Bloemetje voor Esther Scheper – Van der Meer

14 april 2022

Bloemetje voor Esther Scheper – Van der Meer

Foto: Marcel Lathouwers / SP

De sociaal bewogen Esther Scheper - van der Meer werd afgelopen woensdag door de SP in het zonnetje gezet. Esther zet zich op allerlei fronten vrijwillig in voor haar naasten. Fractievoorzitter Monique de Vogel overhandigde haar daarom met alle liefde een mooie bos bloemen. We spraken af bij Zorgbrasserie ‘Bij de molen’; een uitgelezen plek voor een aangenaam gesprek.

Onder het genot van het frisse zonnetje en een bakje koffie met huisgemaakt appelgebak, vertelde Esther over al haar bezigheden en over de zorgen om haar naasten. Zo vertelde ze over haar kledinginitiatief en over de beoogde sloop van huurwoningen en over de schimmel in enkele woningen van de woningcorporatie. Mensen zoals Esther zijn voor de gemeenschap en voor ons onmisbaar. Het bloemetje is daarom zeer verdiend.

Esther stelt zich voor:

“Ik vind het van belang dat iedereen meetelt. Dus ook mensen die ‘met bagage door het leven' moeten of mensen die het op welke manier dan ook minder getroffen hebben. En uit ervaring weet ik dat een uitgestoken hand vaak héél erg welkom is. Juist als je er niet om durft te vragen. 

Jaarlijks organiseer ik voor dames met een 'romige' maat en een klein budget, een kledingmarkt bij mij thuis. Heel lang heb ik zelf weinig financiële middelen gehad en weet dat het dan juist fijn is als je eens voor weinig geld leuke kleding kunt bemachtigen.  

Daarnaast heb ik vorig jaar een Facebookgroep Princenhof Bovenkarspel opgezet. Het leek me leuk als de bewoners wat meer met elkaar in contact komen. In deze Facebookgroep kun je een maaltijd aanbieden, een oproep doen als je kat zoek is en er is bijvoorbeeld ook ruimte om leuke of minder leuke dingen, die in de buurt leven, bespreekbaar te maken. Samen met twee andere beheerders, Moniek en Yvette, zorgen we voor de groep die inmiddels bijna vierhonderd leden heeft.

Verder bezoek ik als vrijwilliger van de Omring mensen die weinig contact met de buitenwereld hebben, maar die wel behoefte hebben aan een praatje of een wandelingetje. Dat doe ik samen met mijn hond, Suzette.

Door de Facebookgroep, de markten, de gesprekjes op straat en door berichtjes via Messenger heb ik een redelijk beeld wat er in onze wijk speelt. Er is helaas veel verborgen armoede, wat ik echt heel erg vind.

Naar aanleiding van een bijeenkomst in De Flint, georganiseerd door de Buurtverbinders, wordt er in kaart gebracht wat er gedaan kan worden aan problemen als eenzaamheid van buurtbewoners; ook met het oog op de vergrijzing in de buurt. Ik hoop hierin ook wat te gaan betekenen. Er is nog een hoop te doen in onze mooie wijk.”


Bent u woonachtig in de wijk Princenhof? Neem dan een kijkje bij Facebookgroep Princenhof Bovenkarspel.

Reactie toevoegen

News

U bent hier