h

Samen voor verkeer en vervoer – Stem SP

24 februari 2022

Samen voor verkeer en vervoer – Stem SP

Foto: Jacco Graaf / SP

Het verkeer in Stede Broec houdt velen bezig; dat is ook logisch, want iedereen maakt er dagelijks gebruik van. Aangezien het steeds drukker wordt, is het genoodzaakt om hier de juiste aandacht aan te geven. Bewonersgroepen komen voor zichzelf op als het gaat om hun buurt, maar worden door de gemeente almaar met een kluitje in het riet gestuurd. Kandidaat raadslid Jacco Graaf: “Als bewoners voor zichzelf opkomen, dan kunnen we dat natuurlijk niet negeren en moeten we met ze meegaan in die strijd.”

Verkeersveiligheid is belangrijk. Daarom leggen wij samen met bewoners het accent op het veiliger maken van 30 km-zones en luisteren we naar de noden van onze inwoners. Om de drukte en de overlast in Stede Broec in te perken, moeten er meer maatregelen worden getroffen, zoals beter en meer betaalbare openbaar vervoervoorzieningen. Collectief vervoer zorgt voor een schonere lucht, zorgt ervoor dat mensen beter en meer gebruik kunnen maken van onze voorzieningen. Men kan daardoor tevens eenvoudiger bij familie en vrienden op bezoek. Niet iedereen is namelijk in staat om eigen vervoer aan te schaffen. Om de druk nog verder te ontlasten, pleiten we voor een dubbel spoor tussen Enkhuizen en Hoorn, moet de buurtbus weer een lijnbus worden, willen we een lijnbusverbinding met Lelystad en worden het openbaar vervoer en de openbare ruimte voor iedereen toegankelijker.

Zo zijn er nog veel meer manieren om het verkeer veiliger te maken en mensen meer bewegingsvrijheid te bieden. De SP heeft daarvoor goede ideeën. Deze zijn te horen in het onderstaande filmpje en terug te lezen in ons verkiezingsprogramma via stedebroec.sp.nl

 

 

Reactie toevoegen

News

U bent hier