h

Minder verkeerslawaai Broekerhaven

11 februari 2022

Minder verkeerslawaai Broekerhaven

Foto: . / .

De bewoners van de Broekerhaven in Bovenkarspel zullen na jaren strijd eindelijk minder last krijgen van verkeerslawaai. SP-Statenlid Wim Hoogervorst voert die strijd al enige tijd mee: “Vier jaar lang heb ik met regelmaat aandacht gevraagd voor de geluidsoverlast door de N307. Nu is er een oplossing in zicht.” Nabij de Broekerhaven worden geluidsbakken en dichte struiken geplaatst. “De aanhouder kan dus winnen!”

De gemeente heeft samen met de bewoners en de provincie naar de mogelijkheden gekeken om de situatie te verbeteren. Dat heeft lang geduurd; De wethouder van de gemeente Stede Broec heeft jarenlang van alles toegezegd, maar geen druk uitgeoefend naar de provincie. In de Provinciale Staten van Noord-Holland heeft SP-Statenlid Hoogervorst (woonachtig in Enkhuizen) regelmatig wél de nodige druk uitgeoefend. Zo is onlangs gebleken dat er uit het hele project – de weg tussen Heerhugowaard en Enkhuizen – veel geld over was. De SP stelde voor om dit geld te steken in het aanpakken van de door de weg nieuw ontstane problemen. De gedeputeerde wilde deze negen miljoen euro daar echter niet voor inzetten. “Dat geld bleek ineens niet over, maar ‘een minder groot tekort’. De coalitiepartijen gingen in dit verhaal mee”, aldus Hoogervorst. “Eén van die nieuw ontstane problemen is de verkeersdruk en het lawaai in Bovenkarspel. Dat had daar prima van bekostigd kunnen worden.”

Het lijkt erop dat de strijd inmiddels toch resultaten heeft opgeleverd: Op korte termijn worden er geluidsmetingen gedaan en maatregelen getroffen om het lawaai van de N307 te verminderen. Daarna volgt er een nieuwe meting om te zien welk effect het heeft op de omgeving en de hinder in de Broekerhaven.

Foto: Marcel Lathouwers / SP


Lees er meer over in artikelen op de website van SP Noord-Holland:

12 oktober ’21: "Erfenis N23-werk: Oplossing problemen 'in de wacht'" 

28 september ’21: “Niet alleen maar lof voor N23”

En ook via:

NH Nieuws, 11 oktober ’21: “Resterende miljoenen Westfrisiaweg niet per se terug naar West-Friesland”

 

Reactie toevoegen

U bent hier