h

Bloemetje voor een bijzondere man

7 februari 2022

Bloemetje voor een bijzondere man

Foto: Wijnand Doffer / SP

De volgende persoon die lijsttrekker Monique de Vogel in het kader van de bloemetjes-estafette mocht verrassen, is een markante man met een groot hart: Gerrit van Nijendaal.

Als we aanbellen worden we op een warme manier begroet door een oude baas met een grote glimlach en uitbundig enthousiasme. In de woonkamer aangekomen, begint Gerrit direct te vertellen hoe belangrijk én fijn het is om als vrijwilliger iets voor een ander te kunnen betekenen. Gerrit zet zich voor veel naasten in. We kunnen slechts een paar zaken belichten waar Gerrit zich zoal voor inzet: Zo’n honderd mensen vragen per jaar om zijn hulp bij hun belastingaangifte, Gerrit is actief voor FNV Senioren West-Friesland, Sociaal Adviesbureau Stede Broec en zet zich verder in voor de Werkgroep Toegankelijkheid. Ondanks dat de jaren beginnen te tellen (hij wordt dit jaar 80), is hij helder van geest, scherp en vol energie om hulp te bieden aan mensen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Gerrit vertelt ons dat er in de gemeente nog heel wat te verbeteren valt. Zo

Foto: Wijnand Doffer / SP
is er nog veel te winnen op het vlak van toegankelijkheid van mindervaliden tot openbare voorzieningen en in het verkeer. Daarnaast kan er in het vrijwilligerswerk ook het een en ander verbeterd worden, zoals een meer gestroomlijnde organisatie en een betere bereikbaarheid.Ook maakt Gerrit zich zorgen om vrijwilligers en mantelzorgers; Er worden steeds meer taken op hun schouders gelegd. Als alle vrijwilligers zouden stoppen met hun werkzaamheden, belandt de maatschappij in grote problemen. Er mag dus best wat zuiniger worden omgesprongen met mensen die zich belangeloos inzetten voor een ander.

Tot slot wilde Gerrit kwijt dat hij graag nieuwe “collega’s” zou willen; Hij kan dit werk natuurlijk niet eeuwig doen. Er valt nog heel wat te winnen op sociaal vlak in Stede Broec. We zijn blij dat er mensen zoals Gerrit zijn, die zoveel doen voor de maatschappij.

Reactie toevoegen

U bent hier