h

Dat verdient een bloemetje!

28 januari 2022

Dat verdient een bloemetje!

Foto: Jacco Graaf / SP

Vandaag is SP Stede Broec gestart met de campagne voor de raadsverkiezingen in maart. In de komende weken brengt lijsttrekker Monique de Vogel elke week een bloemetje langs bij Stede Broecers die zich inzetten voor de samenleving. De eersten die we verrassen met een bos witte en rode tulpen zijn de juffen en meesters van basisschool ’t Vierspan, locatie de Wendel in Bovenkarspel.

Waar een kleine school groot in is.

Als we de school binnenlopen staan de deuren van de lokalen open. Er hangt een gezellige en rustige sfeer. In de aula zit een van de juffen aan tafel te knutselen met een aantal kinderen. Op de bank lezen kinderen een boek. In de zitjes zien we kinderen een spelletje spelen of werken op de laptop.

De leden van SP Stede Broec dragen de leerkrachten in het basisonderwijs een warm hart toe. De afgelopen twee jaar stonden zij steeds opnieuw voor een grote uitdaging. Hoe groot die uitdaging is, zien we als we de bosjes tulpen ronddelen.

Terwijl de kinderen samen of alleen aan het werk zijn, vertellen de juffen en meesters hoe blij ze zijn dat ze weer samen met de kinderen naar school mogen. Aan de blik in hun ogen is dit te zien. In de gymzaal spreken we meester Harry. De kinderen zijn druk bezig met een spel.  “Vooral samen dingen doen is zo belangrijk.” zegt meester Harry. “Het gaat niet altijd goed, maar dat mag en het is altijd snel weer opgelost.”  Het is waar deze kleine school groot in is. Op school ben je niet alleen om te leren lezen en rekenen, maar vooral ook om te leren omgaan met elkaar.

De tulpen zijn goed terechtgekomen. Volgende week deelt Monique opnieuw een bloemetje uit. Ben je benieuwd aan wie?

Volg de bloemetjes - estafette via onze socials en op deze site.

Foto: Jacco Graaf / SP
Foto: Jacco Graaf / SP
Foto: Jacco Graaf / SP

Reactie toevoegen

U bent hier