h

Een GGD Testlocatie is in Stede Broec hard nodig

10 december 2021

Een GGD Testlocatie is in Stede Broec hard nodig

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Om het coronavirus te verslaan, wil de overheid dat je je laat testen als je klachten hebt. Een testlocatie is dan hard nodig. Het is voor velen onmogelijk, dan wel onmenselijk, om zich in Zwaag te laten testen.

Laat hier je naam achter om de GGD Testlocatie terug naar Stede Broec te halen.

De afstand vanaf Stede Broec en Enkhuizen is erg groot. Voor mensen die fysiek in staat zijn om de afstand per fiets af te leggen, is het al een hele onderneming. Voor wie dat niet kan, is het een marteling. Wanneer iemand al erge coronaklachten heeft eveneens. Het openbaar vervoer is dermate slecht dat een zelfstandige rit eveneens een onmogelijke opgave is. Daarnaast beschikt niet iedereen over een auto of kan zich laten brengen en halen door een buur of een familielid. Officieel moet je trouwens ‘alleen’ komen, bij zo’n teststraat.

Velen zullen daardoor de afspraak met de GGD niet maken of niet nakomen, wat een bedreiging vormt voor de gezondheid van onze inwoners. Het is onmenselijk om mensen vanuit Stede Broec of Enkhuizen naar Zwaag af te laten reizen en er tevens anderen mee ‘in gevaar’ te brengen. Wees solidair en help ons mee om de GGD Testlocatie terug te laten komen in Stede Broec.

De jongeren uit Stede Broec en de lokale SP gaan, gesteund door alle handtekeningen en steunbetuigingen, in gesprek met de GGD en de gemeente om dit voor elkaar te krijgen.

Reactie toevoegen

News

U bent hier