h

Kranslegging Dodenherdenking Stede Broec

4 mei 2021

Kranslegging Dodenherdenking Stede Broec

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Op 4 mei staat Nederland stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en van oorlogssituaties en vredesoperaties daarna. De gemeente Stede Broec organiseerde een sobere kranslegging en een live te volgen online herdenking. SP Stede Broec heeft – zoals elk jaar – ook een bloemstuk bij het herdenkingsmonument neer laten leggen.

Omdat ook dit jaar de herdenkingen plaatsvinden onder de geldende coronamaatregelen, moest de gemeente Stede Broec de herdenking op een buitengewone manier laten plaatsvinden. Onder andere de burgemeester en enkele jonge kinderen spraken online de toehoorders toe. De door de kinderen opgestelde gedichten zijn uitgeprint en nabij het monument opgehangen. Bloemen van de gemeente, de gemeenteraad en van de SP zijn onder de Nederlandse vlag plechtig neergelegd.

Al met al een groot gebaar naar allen die hun leven hebben gelaten voor onze vrijheid. Een compilatie van alle gemeentelijke plechtigheden zijn op de website van de gemeente terug te vinden.

Reactie toevoegen

News

U bent hier