h

Actiecomité biedt zwartboek Overstort aan: “Gemeente, maak onze straat veiliger”

14 oktober 2021

Actiecomité biedt zwartboek Overstort aan: “Gemeente, maak onze straat veiliger”

Foto: Marcel Lathouwers / SP

Een grote groep buurtbewoners en SP’ers stond maandagavond bij het gemeentehuis voor de deur om een zwartboek aan te bieden. De wethouder van verkeer nam het boek, vol met verhalen en gevaarlijke verkeerssituaties, in ontvangst. Ingrid Peerdeman van “Actiecomité 30 is Zat” sprak politiek Stede Broec toe. Ingrid lichtte de eisen toe, waar honderden buurtbewoners achter staan en hield een vlammend betoog. “Stuur ons niet meer met een kluitje in het riet en pak de Overstort aan”, aldus Ingrid.

Het Actiecomité heeft zich verenigd na aanleiding van de verhalen uit de buurt. Al sinds 2013 blijkt de gemeente de bewoners af te wimpelen, wanneer men bij de gemeente melding maakt van onveilige situaties. De bewoners willen al tijden dat de gemeente er iets aan doet, maar krijgt bijvoorbeeld te horen: ‘Zorgt u zelf maar dat u oplet in het verkeer’. Dat pikken de bewoners niet meer. Het comité is in de buurt gaan enquêteren en hebben handtekeningenacties georganiseerd. Inmiddels staan honderden buren achter hen. De eisen die namens de bewoners gesteld zijn, worden breed gedragen: ‘We willen serieus genomen worden, we willen dat er nú iets gaat gebeuren aan de drie aangewezen knelpunten én we willen dat op termijn de verkeerssituatie in héél de straat wordt aangepakt’. “De veiligheid van onze kinderen en onze ouderen staat nú op het spel. Deze drukke straat wordt alleen nog maar drukker. Wij zullen in ieder geval niet blijven wachten.” In de buurt zijn vele voorzieningen waar nu al veelvuldig gebruik van wordt gemaakt, zoals de supermarkt, alle scholen en het kinderdagverblijf. Als de buurt Waterweide af is, dan maken deze nieuwe bewoners van diezelfde voorzieningen gebruik en neemt de verkeersdruk en het aantal onveilige situaties nog verder toe.

De gemeente zal met oplossingen moeten komen. “De bal ligt nu bij de politiek”, aldus Ingrid. “Het wordt tijd dat ze ons en de verkeerssituatie serieus nemen en er direct mee aan de slag gaan.”

Later zal hier ook een film worden geplaatst, waardoor u de sfeer van de gehele avond (binnen én buiten) kunt proeven. Als ook de dappere woordvoerder van het comité kunt horen.

Foto: Marcel Lathouwers / SP
Foto: Marcel Lathouwers / SP

Reactie toevoegen

News

U bent hier