h

Buren nemen heft in eigen hand voor een veilige buurt

25 juni 2021

Buren nemen heft in eigen hand voor een veilige buurt

Foto: Wim Hoogervorst / SP

In Grootebroek wordt in de straat Overstort veel te hard gereden. “Het is hier een racebaan en erg onoverzichtelijk. Voor schoolgaande kinderen, bewoners en passanten telkens weer een uitdaging om de straat over te steken”, zegt een buurtbewoner. “De gemeente doet er helemaal niets aan!”. Een grote groep bewoners ging op 24 juni jl. zelf maar aan de slag om de verkeersveiligheid te vergroten. Het actiecomité plaatste wegversmallingen, maakte zebrapaden en hing verkeersborden op. Vele passanten juichten de actievoerders toe: “Eindelijk iemand die opstaat!”

De straat Overstort is een lange weg. Hier mag 30 kilometer per uur gereden worden. De buurtbewoners geven aan dat hier vrijwel altijd harder dan 50 wordt gereden en in een enkel geval zelfs 80. Het is een erg onoverzichtelijke weg met veel zijstraten. De schoolgaande kinderen moeten er dagelijks meermaals oversteken, zonder duidelijke oversteekplaatsen. Mensen staan geregeld minutenlang op de stoep te wachten omdat het te gevaarlijk is.

De gemeente Stede Broec heeft eerder bij bewoners aangegeven er niets mee te zullen doen, omdat hier geen geld voor zou zijn. Dat steekt de bewoners natuurlijk enorm. De bewoners hebben daarom ‘Actiecomité 30 is Zat!’ gevormd, gesteund door ruim 125 buurtbewoners. De bewoners willen dat de gemeente maatregelen neemt, maar het College van B&W reageert niet op hun oproepen.

Gesteund door SP Stede Broec zal het Actiecomité ‘30 is zat’ zich beraden op vervolgacties. Als de gemeente nu nog niet wil inzien dat ze moet gaan handelen, dan zal de politiek op een andere manier moeten worden wakker geschud.

Lees ook het artikel in het Noord-Hollands Dagblad, d.d. 24 juni 2021: "Doe-het-zelf zebrapad met spuitbussen: bewoners Overstort eisen veiligheid"

Reactie toevoegen

News

U bent hier